Karin Ruus vem är hon?

Här nedan kan du läsa en Intervju med Läraren Karin Ruus och hennes väg från Estlands Militär till sverige SM & EM mästare i fransförlängning och ett väl känd bekant  namn bland Sveriges fransstylister , riktig stark konkurrens vid tävlingar  ,läs noga så hoppas vi att du kan ta till dig av en hel del tips och tänk som kan hjälpa dig och din verksamhet att utvecklas. 

Namn Karin Ruus
Ålder: 38
Stad:
Enköping
Arbetstitel / uppgifter: Fransstylist Expert , Lärare Utbildare (international certificate ) Domare 
Ägare AB Ruus Lashexpert

Vart kommer du ifrån?- Estland

När flyttade du till Sverige ? -2009
Vad driver dig att jobba med det du gör?
Jag tror att i början var det bara roligt att göra något nytt och spännande, men nu är det redan min passion och jag älskar vad jag gör. Det var inte LOVE vid första ögonblicket att utföra fransförlängningen direkt dock haha.
Det var tufft och svårt i början, jag har kastat pincetterna i hörnet flera gånger och haft känslan av att vilja ge upp.  Jag grät och grinat ögonen ut Men jag är inte någon som ger upp, jag är en person som kämpar, så då började jag igen efter en vecka med att samla tankarna och fundera på hur jag ska lösa min uppgift och klara detta.
5h gjorde jag mitt nytt sett till kunder med 50% täckt i början.Efter ungefär 5 månader började komma ner mot bättre tider med behandlingarna.
Jag gjorde fransar varje dag efter jobbet. Och 1år senare var jag nere till 3h, nu efter ca 5år, tar det 1,5-2h. Man måste älska detta och kämpa vidare för att kunna bli riktigt duktig, och det tar tid och ansträngning.

Berätta något som dom flesta inte känner till om dig:
Hmm… Ja, jag är faktiskt militär från mitt hemland, Estland, sedan 1998 men jag är inte i tjänst just nu, men tillhör fortfarande min militära avdelning i Estland. Jag kan hantera olika vapen och har vapen tillstånd , har varit  under utbildning att vara frivillig polis  det dock under kortare tid,  Jag älskar spänning och adrenalin och att ge mig på svåra nästan omöjliga saker. Jag hoppade ur  flygplan från 3000m med fallskärm 5 gånger till exempel haha och det saknar jag faktiskt Jag är även  hobbyfotograf och fotograferar gärna naturen, jag tycker mycket om norrsken och är ibland uppe i norr och jagar dom för att få fast dom på bild. Spenderar mycket fritid på skogen och in i naturen  Som barn ville jag bli veterinär men det hände aldrig . Har jobbat 10 år med mjölk kossor i Estland . Det var stort - företag hade 2000 djur att ta hand om och oj hur jag älskade detta jobb. 

 Vem är du som person?
Jag är Glad och väldigt positiv, Jag ser positivt på allt jag kan, och för mig är inget omöjligt om man verkligen vill något. Är väldig lugn som utbildare och har höga krav till mig själv och till elever. Har hög ansvar känsla och tål väldig bra hög stress nivå det gör att det ör väldig lätt att tävla. Ingen tävlings närver🥰 
Jag lärde mig svenska på 1 år hemma, och som vissa har hört när dom pratat med mig så låter jag som en liten ryss tjej jag är väldigt stolt över min bakgrund och vad jag lyckats med.
Älskar kossor och hästar, stora snälla och världens sötaste och snällaste djur. Men jag ärr rädd för grodor och elaka människor haha. Allt jag gör måste vara perfekt. Är det fransar eller något annat jag gör spelar ingen roll, men inget är halvgjort. Jag ger allt jag har inom mig, mer än 100% för att det ska vara perfekt gjort. Jag är snäll men inte för snäll Älskar att göra alla runt mig glada. Ärlig och rakt ut med allt- inland kan det kännas Pang- direkt in the face . Jag hatar lögnen och människor som är inte mogna att ta ansvar för saker och ting. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Vi vaknar ungefär kl 5.00 då ska jag fixa frukost till barnen. Jag tar hand om barnen för att min man börjar med jobbet redan kl 7.00 han jobbar i Kungsängen BGFix Sen ska vi till skola och dagis kl 6.30 och min arbetsdag börjar kl 07.00-21.00 sommaren men i vinter då blir det 07.00-17.00 
Sen ska vi hämta barnen och åka hem. Byter kläder, tvättar händer och börjar med mat. Barnen sitter bakom matbord och ritar eller läser. Marcus är 11år  han gör sina läxor. Martin 8 och lite svårare med hemma läxa . Sen äter vi och då leker vi lite med barnen, sen bad och läggdags Kl 20.30 för barnen. Oftast börjar jag då med mitt arbete bakom datorn igen, oftast till 01.00, så jag är igång i stort sätt hela tiden!

 Vad fick dig få upp ögonen för skönhetsbranschen?
Hehe……. det är en rolig berättelse. Det var precis innan min födelsedag, och jag tänkte ”Men åååh vad ska jag göra med mig då”. En present till mig från mig tänkte jag, och bestämde att jag ska testa fransförlängning. Det var däremot (till skillnad från att göra det själv) LOVE vid första ögonblicket.
Jag tyckte att fransarna var så underbara och fina och jag var så vacker. Då tänkte jag att jag vill kunna göra det också. Jag älskar att göra alla andra glada som sagt. Så jag letade efter en bra skola, men inte vilken som helst, dom måste kunna tala Estniska för att jag skulle förstå.
För  jag var lite osäker om jag skulle klara det med språket under utbildningen. Ville ju förstå allt och inte missa något, eller missförstå så att jag skulle göra behandlingarna på fel sätt. Då hittade jag en tjej i eskilstuna, Xl Lashes Sverige, Hon hette Marta.
Nu äger Sanna Suomela Salong YourTime men då var det Marta från Estland. Jag var så glad och full med energi att börja. Och Aprill 2014 fick jag mitt certifikat.

Har du någon speciell filosofi eller inställning när det kommer till skönhetsbehandlingar, i så fall vad och varför?
Ja det har jag faktiskt, jag har mina reglar jag håller mig till. En av den viktigaste är att Jag är fransstylisten och jag bestämmer, när en Kund kommer till mig då måste kunden lita på mig. Jag lyssnar alltid på kundens önskemål såklart, och vad kunden förväntar sig från mig. Oftast kommer kunderna med bild på hur dom vill ha fransarna, men det går inte att göra så alltid för man måste tänka på sitt eget ansikte och vad som passar det allra bäst.
Jag utför bara naturlig Look, och inga fejka utseende lämnar min salong, det är viktigt för mig. En annan väldigt viktig sak är att kunden måste tvätta fransarna och ta hand om mitt jobb som dom bär upp mellan behandlingarna. Om kunden struntar i detta tar jag mig inte an den kunden tills den förbättrat sin fransvård, mina kunder måste ha ansvar nog att följa mina skötselråd så att jag kan göra mitt bästa arbete på dom, jag är som sagt perfektionist och jag vill göra både mig själv och kunden nöjd. Och den tredje saken är att jag aldrig fyller på andra fransstylisters jobb, jag ser det som respekt mot andra och mig själv, då får man göra en borttagning först innan jag gör mitt arbete på kunden.

Vad är det viktigaste för dig i varje möte med en kund respektive elev?
Om vi pratar om kund så är varje kund superviktig, och jag behandlar min kund som en Kung. Men samtidigt säger jag också att om du som kund beter dig som en Kung, då behandlar jag dig också som en Kung. Respekt mellan alla parter är viktig. Om vi pratar om eleverna då är första frågan jag frågar alltid VARFÖR VILL DU BLI EN FRANSSTYLIST?
Jag har sagt nej till några elever som ville utbilda sig för att svaret i stort sätt varit ”Snabba pengar”, det är inte rätt svar för mig och det är en elev som väljer fel väg att gå om dom söker snabba pengar. Men om man är seriös och full med vilja och motivation, då ger jag allt för varje elev, full uppmärksamhet, och den bästa utbildningen jag har möjlighet att leverera med livstidssupport och hjälp med att bli bättre och bättre.
Att gå 1 utbildning gör oss inte till lysande fransstylister, man måste söka mer kunskap, vidareutbilda sig och hela tiden slipa på sina tekniker och arbetssätt. Så länge du är fransstylist måste du hålla dig uppdaterad för att ge dina kunder det bästa hela tiden, för att behålla sin kundkrets och inte tappa dom till stylister som erbjuder bättre och modernare behandlingar.

Vilka behandlingar gör du och vilken är din främsta behandling, där du tycker att du gör dit allra bästa jobb och varför?
Jag önskar hålla fokus på fransar och ansikte . Då jag utför singelfransar, volymfransar, lashlift, ögonbryn, trådning. Mest älskar jag singelfransar. Så rent, fint, naturligt, och alltid IN 

Jag tycker minst att utföra volym 🙈 det är svårt om man är ute perfektion och perfektion tar tid. Oftast kunder har inte tid men jag vill inte stressa. Om jag väljer att göra volym måste det vara Perfect 

 Vad är din dröm med ditt yrke och vad strävar du efter?
Jag har inte så många drömmar men en dröm har jag. Jag vill bli en riktig  bra fransstylist och inte bara inom klassiska men också volym fransar. Jag drömmer om att kunna göra kreativa fantasifransar med olika utseenden för Modeller bland annat. Jag vill öppna en gång en riktig bra affär till fransstylister med alla tillbehör och bästa kvalitet. Och en riktig fint salong med väldig fint lugn miljö där kunderna känner sig extra peppad och speciella 

Är det något som gör dig extra glad efter en genomförd behandling, i så fall vad?
Ja dom bästa ögonblicken är när kunden öppnar ögonen efter behandlingen och speciellt när dom gör fransförlängningen första gång. Priceless moment.

Är det någon person som betytt extra mycket för dig för att du ska ha kunnat gå dom här vägarna du valt att gå och varför?
Ja det är min älskade man. Han finns alltid där för mig och mina barn. I början var det folk hemma hos oss varje kväll och helg . Han har tagit hand om barn och hem och allt annat. Han har varit min modell, när modell inte dök upp på en utbildning i Stockholm. Det var pre-competition utbildning inför tävlingen på SM 2016. På sommar och jultid när det är mina hetaste perioder tar han hand om allt inom hemmet. Han ger support på ekonomiskt vis så att jag ska kunna tävla och åka runt och fortsätta att utbilda mig. Utan hans support skulle det inte fungera så jag är oerhört tacksam att jag har en sådan person i mitt och barnens liv.

Vad är dom vanligaste misstagen som du ser folk göra med sig själva innan dom kommer till behandling?
1.Spraytan innan behandlingen
2.Massa smink på sig
3.Felbokad behandling, till exempel bokat in en liten påfyllning men behöver et nytt set.

Vad gör du för att hålla dig på topp inom ditt yrke?
Jag utbildar mig jämnt och håller mig uppdaterad. Jag har gått mer än 35 utbildningar och alla är inte inom fransförlängning. Jag har tagit kurser för att kunna prata bättre med kunder, i att vara mer professionella, samt inom ekonomi, även inom naglar (spa manikyr pedikyr och paraffinbad), jag är också utbildad massör, men har inte gjort slutexamen där ännu på grund av min graviditet då ( Utbildningen var 3år i Estland) Sen även inom ögonbryn, lashlift, henna-färger, inom psykologi för att kunna förstå mig själv bättre och kunder och relationen mellan olika parter.

Vad är du mest exalterad inför när det gäller att utbilda ? 
Jag känner att jag har så mycket att ge till andra. Så mycket information som jag samlat genom åren, både inom skönhetsbranschen och livet, och kunskaper med så många nyheter som inte ens finns i Sverige ännu. Det är underbart att vara en del av något bra och stort, jag känner att det kommer bli ett grymt 2019-2020 med massa nyheter och dom bästa utmaningar / upplevelse . Och vart kan man utbilda sig bättre än hos SM(Svenska Mästerskapen) och EM (Europeiska Mästerskapen) vinnare.

Vad är det som du tycker gör att du sticker ut?
Om man vinner SM och EM, då sticker man ut vare sig man vill det eller inte. Radio pratar, tidningar skriver, folk pratar, elaka personer kastar smuts, snälla hejar på. Man måste vara så bra på att kunna hantera olika saker i den här branschen.
Att kunna erbjuda lite motstånd till alla andra gör att fransstylisternas nivå blir bättre och bättre med varje dag, om vi har en inställning till konkurrens på ett positivt sätt. Jag kommer ju från estland och vi har en del av Ryssland under lång tid. Så jag har nog lite ryskt blod och mentalitet kvar. Och det hoppas jag är bra haha Kolla till exempel dom stora fransstylister Loreta, Agnieszka,Petr,Irina,Daria,Eva Bond,Sonja,Valeria,Victoria , Diana och det finns många fler, DOM ÄR BÄST och alla har rysskat blod kanske det finns hopp här med då.

Var hittar vi dig och hur kan man följa dig samt boka behandlingar och utbildningar?
Jag finns på facebook Ruus Lashexpert eller Karin Ruus och instagram Karin Ruus
Att boka tid på behandlingar gäller bokadirekt 

Har också hemsida www.ruus-lashexpert.com  

Kontakt

Besök Adress

Mobil 0708643927

Eriksgatan 20 

Enköping

Ruus Lashexpert

ruus.karin@gmail.com

Facebook & Instagram

AB Ruus Lashexpert

org.nr 559147-6360

Registrerad verksamhet 

Ringvägen 10 Kungsängen 

Stockholms län